Krásný den, konečně pro Vás mám slibovaný článek….a konkrétně se podíváme na zoubek potravině, která patří mezi moje oblíbené… totiž na ovesné vločky. Mám pro vás chutné recepty, které je obsahují a uvidíte, že nejsou vůbec nudné ani zdlouhavé, naopak si skvěle pochutnáte. Nyní něco málo o vločkách samotných. Jak asi tušíte jedná se o drcená zrna ovsa. Jejich největším přínosem je pro nás nutriční složení, obsahují komplexní sacharidy, které se uvolňují postupně, proto budeme po jejich konzumaci dlouho zasyceni. Obsahují také nemalé množství vlákniny, jsou přirozeně celozrnné, dále obsahují mnoho vitaminů a minerálních látek a kvalitní bílkoviny. Já jsem si poslední dobou také oblíbila zejména jejich naklíčenou variantu, kterou vyrábí Semix. Pokud sportujete, dodržujete zásady zdravé stravy jsou vločky správnou volbou! Jsou vhodně před tréninkem, ale do jídelníčku je můžete zařadit kdykoliv, skvěle se hodí na přípravu různých moučníků, smoothies a svačinek.
Já si z vloček nejčastěji připravuji domácí granolu, fermentovanou kaši, zapečenou kaši a lívanečky. Poslední dobou jsem si je také oblíbila na dopolední svačinku jen tak opečené na pánvičce s trochou medu nebo čekankového sirupu, jogurtem a ovocem či v pohárku. Ovesná mouka je také moje oblíbená, je skvělá například na přípravu banánového chlebíčku. S vločkami lze tedy čarovat různě a určitě stojí za to je do jídelníčku zařadit!