Pokud zrovna nepatříte mezi milovníky klasické ovesné kaše, mohla by vás nadchnout právě tato zapečená, je totiž výborná! Zasytí a dodá energii na celé dopoledne, snadno ji můžete převážet. Já jsem si také v jedné verzi vytvořila proteinovou variantu, přidáním proteinu, což můžete také vyzkoušet. Doufám tedy, že se Vám recept bude hodit!
Zapečená ovesná kaše
Vytisknout receptIngredience
- 2 banány
- 2 lžíce medu
- 200 ml vlažného mléka
- 2 vejce
- 1 lžíce skořice
- 250 g ovesných vloček
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva s vinným kamenem
- pár kapek vanilkového aroma
- 2 lžičky proteinu (možno vynechat)
- ovoce k podávání
- mandle k podávání
Postup
- Banány rozmačkáme vidličkou, přidáme med, vlažné mléko, vejce a důkladně promícháme. V jiné míse smícháme vločky s kypřicím práškem, skořicí a pokud chceme tak i s proteinem. Obě směsi nakonec promícháme dohromady a přidáme vanilkové aroma.
- Zapékací formu vymažeme máslem a nalijeme do ní připravenou směs. Pečeme při 180 stupních 30 minut. Podáváme s čerstvým ovocem a dle chuti s oříšky. Dobrou chuť!