Krásné ráno, mám pro Vás recept na fermentovanou ovesnou kaši, která je poslední dobou moje oblíbená. Na obarvení a ochucení jsem použila mleté prášky tzv. superfoods, které obsahují pro tělo mnoho prospěšných látek, pomáhají dobrému trávení, zlepšují stav pleti, vlasů i nehtů. Spirulina je řasa, která obsahuje zejména antioxidanty. Kaše by proto mohla chutnat i Vám, kdo kaše zrovna nemusíte…
Fermentovaná ovesná chia kaše se spirulinou
Vytisknout receptIngredience
- 1 hrnek jemných ovesných vloček
- dle chuti med (nebo sirup - javorový, čekankový, datlový...)
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku vody
- 1/2 hrnku bílého jogurtu
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžička prášku růžové pitahayay
- 1 lžička prášku modré spiruliny (mořská řasa)
- mražené maliny k podávání
Postup
- Ovesné vločky smícháme s mlékém, vodou, chia semínky a jogurtem, přiklopíme a necháme při pokojové teplotě přes noc fermentovat.
- Fermentovanou kaši promícháme s medem nebo sirupem a rozdělíme na tři díly. Jeden díl obarvíme spirulinou, druhý díl pitahayou a třetí necháme neobarvený.
- Do skleniček nebo misek navrstvíme postupně vždy obarvenou vrstvu a ukončíme neobarvenou. Nakonec přidáme mražené ovoce (např. maliny) a podáváme. Dobrou chuť!
TIP: Pro větší „ombré“ efekt můžeme ještě jeden díl kaše obarvit pomocí prášku na dvakrát a tím upravit tónování.