Chcete-li si předem připravit svačinku nebo snídani, která Vás na delší dobu zasytí, musíte vyzkoušet tento recept! Pro děti také jako stvořený! Vločky si velmi dobře rozumí s čokoládou, ořechy i mrazem sušeným ovocem, já už jsem je připravovala několikrát a určitě ještě budu :)..navíc příprava nezabere mnoho času, což je také výhoda.
Ovesné muffiny
Vytisknout receptIngredience
- 3 hrnky ovesných vloček jemných
- 1-2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 skořicový cukr
- 1 banán
- 4 lžíce medu/javorového sirupu
- 4 lžíce oblíbené pomazánky typu arašídové máslo, lotus, ořechové máslo (já použila lotus)
- 1 a půl hrnku kokosového nebo ovesného mléka
- čokoládové pecičky nebo nasekaná čokoláda (veganská) podle chuti
- ořechy podle chuti, nasekané
- mrazem sušené ovoce podle chuti (jahody, maliny, třešně..)
Postup
- V míse smícháme vločky, kypřicí prášek a skořici.
- Banán rozmačkáme vidličkou a smícháme s medem a pomazánkou/ořechovým máslem. Poté vmícháme do vloček a přilijeme mléko, důkladně promícháme.
- Do směsi zamícháme podle chuti čokoládové pecičky/čokoládu. Formu na muffiny (12 kusů) vyložíme košíčky na muffiny. Do každého naplníme téměř plný košíček připraveného těsta.
- Pečeme při 180 stupních asi 25 minut dozlatova. Necháme vychladnout a dozdobíme nasekanými ořechy a drceným mrazem sušeným ovocem. Dobrou chuť!