Lehké jarní i letní salátky mám moc ráda a také mi moc chutnají kombinace s ovocem. Vím, že to asi nebude kombinace pro každého, takže pokud třeba tyto varianty nevyhledáváte, ovoce jednoduše vynechejte.
Salát s hráškem a ovocem
Vytisknout receptIngredience
- 4 menší římské saláty
- 4 hrsti hráškových lusků
- 250 g jahod
- 150 g malin
- 4 krůtí prsní řízky
- sůl
- mletý pepř
- mletá sladká paprika
- olej na opékání
- Na zálivku:
- asi 50 ml olivového oleje
- dle chuti rýžový ocet
- dle chuti med
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- dle chuti chilli vločky
- pečivo k podávání
Postup
- Maso očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou. Poté steaky opečeme na rozpáleném oleji v pánvi z obou stran dozlatova.
- Salát a ovoce omyjeme a nakrájíme na kousky. Hrášek vyloupeme z lusků, některé můžeme ponechat vcelku.
- Všechny suroviny na zálivku smícháme v misce a ochutnáme, dle chuti přidáme sůl, pepř, med nebo chilli. Maso nakrájíme na kousky.
- Do talířů naservírujeme salát, ovoce a hrášek, přidáme maso a vše zakápneme zálivkou. Podáváme s pečivem. Dobrou chuť.