Krásný pátek vám moc přeju. O tom, že firma Nominal má skvělé bezlepkové výrobky jsem vám už psala, ale teď, když jsem ochutnala jejich bezlepkový chléb, přesvědčila jsem se, že jsou opravdu báječní! Nikdy v životě bych nevěřila, že bezlepkový chleba může chutnat tak podobně jako klasický chleba a ještě ho mám doma hotový za pouhé 2 hodiny. Žádné extra složité hnětení a kynutí, vše jde rychle a snadno! A s domácím medem, hmm, to je tedy opravdová dobrota!
PS: Jukněte určitě ještě ke mně na Instagram, kde probíhá pod tímto receptem soutěž o druhý balíček produktů od Nominalu, stojí to za to!
Bezlepkový chléb
Vytisknout receptIngredience
- 1 balení směsi na přípravu rustikálního chleba od Nominalu
- 475ml vody
- 20ml slunečnicového oleje
- 15g čerstvého droždí
- tekutý med, oblíbená pomazánka, máslo a mrazem sušené nebo čerstvé ovoce k podávání
Postup
- Ve větší míse spolu smícháme směs na chléb, rozdrobené droždí, olej a vodu, směs je hodně lepivá, ale to je v pořádku. Necháme ji pár minut odpočinout a opět prohněteme. Vložíme do pohankovou moukou důkladně vysypané formy. Já jsem ještě chléb moukou trochu poprášila. Chléb můžete také připravit v domácí pekárně, chtete-li.
- Chléb necháme na teplém místě kynout zakrytý utěrkou, a to cca 60 minut.
- Troubu předehřejeme na 180 st. horní dolní pečení. Nakynutý chléb vložíme do trouby a pečeme 60 minut.
- Zcela vychladlý chléb nakrájíme na plátky a podáváme s máslem, pomazánkou, medem a ovocem. Dobrou chuť!