Rebarboru miluju a vy? Mohla bych jí jíst na všechny způsoby. Tento koláč s mandlovou drobenkou je moc dobrý a díky ovesným vločkám vás zasytí na delší dobu, mandlová drobenka je také moc dobrá, jen pozor na připálení, zakryjte koláč raději při pečení alobalem. Věřím, že se Vám recept bude hodit, tak mějte krásný den!
Koláč s rebarborou a mandlovou drobenkou
Vytisknout receptIngredience
- Na korpus: 90 g polohrubé mouky
- 100 g jemných ovesných vloček
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- špetku soli
- 2 malé zralé banány
- 1 vejce
- 1 kelímek bílého jogurtu bez laktózy nebo klasik
- Na rebarboru:
- 4-5 stonků rebarbory
- 40 g třtinového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- Na drobenku:
- 80 g hrubé mouky
- 20 g mandlové mouky nebo mletých mandlí
- 40 g třtinového cukru
- 100 g rostlinného nebo klasik másla
- moučkový cukr na posypání
- mrazem sušené ovoce na posypání
- jedlé květy
Postup
- Hrubou mouku, mandle a cukr smícháme v míse, přidáme studené máslo a vypracujeme na drobenku. Uložíme do chladničky.
- Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Promícháme s cukrem a škrobem.
- V míse smícháme všechny suché přísady. V jiné míse smícháme rozmačkané banány s vejcem a jogurtem. Spojíme s moučnou směsí a vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy s vyšším okrajem (já měla kulatou, průměr 24 cm), na těsto přidáme rebarboru a drobenku.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 50 minut, zakryjeme alobalem, propečenost vyzkoušíme špejlí.
- Koláč necháme zcela vychladnout, pocukrujeme, posypeme drceným mrazem sušeným ovocem a dozdobíme květy. Dobrou chuť!