U tohoto receptu jsem zkoušela více variací – veliký cheesecake, mini cheesecaky a nakonec vyhrála tato do skla, která je asi nejrychlejší a zároveň i nejméně tučná, protože sušenky nejsou promíchané s máslem…takže je to super rychle připravená karamelová dobrota! Pohárky, které určitě chcete vyzkoušet, věřte mi! Tedy zejména pokud jste milovníci Lotus sušenek a pomazánky…takže pusťte se do receptu a dejte mi vědět, jak vám chutnal.
Karamelové pohárky
Vytisknout receptIngredience
- 5 velkých lžic karamelové pomazánky Lotus
- asi 1 lžíce medu (možno vynechat)
- asi 100 - 150 g sušenek Lotus, mletých najemno
- 150 g sýra Philadelphia bez laktózy nebo klasického
- 200 ml smetany ke šlehání bez laktózy nebo klasické
- 1 ztužovač šlehačky
- malinový džem dle chuti (použila jsem asi 2 lžíce)
- mrazem sušené ovoce dle chuti (použila jsem třešně)
- máta na zdobení
Postup
- Sušenky rozmixujeme najemno.
- Smetanu vyšleháme se ztužovačem (dle návodu na obalu) a postupně přimícháme také sýr, med a lotus pomazánku, mícháme do vzniku jednotného krému.
- Džem krátce svaříme s trochou vody. Pohárky na servírování naplníme střídavě mletými sušenkami a připraveným krémem. Navrch přidáme trochu džemu, drcené mrazem sušené ovoce a mátu. Ihned podáváme nebo necháme ještě odležet v lednici. Dobrou chuť!