Krásné Velikonoce přátelé, dnes mám pro Vás recept, na který můžete využít také vařená velikonoční vejce a spotřebovat je….. Zálivka je taková hodně svěží a skvěle doplní chuť ostatních surovin, celkově je salátek hodně jarní a jedná se o mojí oblíbenou chuťovou kombinaci, doufám, že si také pochutnáte!
Jarní salát s lososem
Vytisknout receptIngredience
- 4 vejce
- 500 g menších brambor
- asi 300 g salátových listů
- 400 g filet/filety lososa bez kůže
- sůl
- ředkvičky dle chuti (asi větší hrst)
- olej nebo ghí na opékání
- Na zálivku:
- 100 ml olivového oleje
- pažitka, nasekaná
- javorový sirup/med dle chuti
- citronová šťáva dle chuti
- sůl dle chuti
- pepř
Postup
- Vejce uvaříme natvrdo (já vařím 7 minut, to ještě nejsou zcela natvrdo a žloutek zůstane vláčný), brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka.
- Lososa očistíme a je-li to potřeba zbavíme kůže, nakrájíme ho na kostky, které napícháme na špejle.
- Salát omyjeme a necháme okapat, ředkvičky nakrájíme na kousky. Připravíme si zálivku smícháním všech přísad, důkladně promícháme, ochutnáme a dále dochutíme dle potřeby.
- Na pánvi nahřejeme olej a opečeme na něm lososové špízy ze všech stran dozlatova.
- Na velikou servírovací místu navrstvíme salát, ředkvičky, na osminky nakrájené brambory a vejce a vše zalijeme zálivkou. Každý si z mísy odebere na talíř a přidá si lososový špíz, který ještě osolíme, opepříme a ihned podáváme. Dobrou chuť!