Krásnou neděli! Jsem tady s novým receptem a tentokrát je masový a náš velmi oblíbený, ke kuřecímu masu se hodí plno druhů zeleniny, takže je na vaší chuti, jakou kombinaci zvolíte. Já jsem si poslední dobou hodně oblíbila marinovanou řepu chioggia, která má ještě navíc krásnou veselou barvu.
Tortilly s kuřecím masem
Vytisknout receptIngredience
- 4 kuřecí prsní řízky
- sůl
- mletý pepř
- mletá paprika
- olivový olej
- 1 salátová okurka
- 4 hrsti salátových listů
- cherry rajčata
- kukuřice v konzervě
- ředkvičky
- 1 řepa chioggia
- 40 ml rýžového octa
- 1 lžička medu
- černý sezam
- klíčky dle chuti
- Na dip:
- 1 kelímek zakysané smetany (pro fit verzi nahradíme bílým jogurtem)
- 1 limeta
- sůl
- 8 malých nebo 4 veliké tortilly
Postup
- Řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, v misce smícháme s octem a medem, necháme marinovat.
- Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a opečeme na nahřátém oleji v pánvi dozlatova.
- Zeleninu nakrájíme na kousky, salát dle potřeby nakrájíme nebo natrháme. Připravíme dip – smetanu smícháme se šťávou z limety a dle chuti osolíme, případně opepříme, důkladně promícháme.
- Tortilly krátce opečeme nasucho v pánvi a můžeme na ně začít vrstvit střídavě maso, zeleninu, kukuřici, marinovanou řepu a opět maso, na závěr ještě posypeme klíčky….podáváme spolu s dipem posypaným sezamem. Dobrou chuť!