Syté saláty jsou moje oblíbené jídlo, jsou rychle připravené a kombinací je tolik! Konkrétně u panzanelly spotřebujeme i starší pečivo, což je také fajn. Já osobně mám moc ráda i kombinace s ovocem, ale chápu, že to nemá asi rád každý, takže ho směle vynechejte. Limetová zálivka dodá celku super svěží chuť a něco navíc. Budu moc ráda, když salát vyzkoušíte a dejte mi vědět, jak vám chutnal..:).
Panzanella s kuřecím masem
Vytisknout receptIngredience
- Na přípravu masa:
- 2 kuřecí prsní řízky
- 160 ml kokosové smetany nebo velmi hustého kokosového mléka
- mletá paprika
- sůl
- pepř
- rostlinný olej na opékání
- Na přípravu salátu:
- 2 saláty little gem nebo 2 malé římské saláty
- 1 mandarinka
- Na zálivku:
- 1 limeta
- olivový olej
- 1 lžička třtinového cukru nebo medu
- dle chuti sůl
- mletý černý pepř
- 2 plátky staršího chleba nebo jiného oblíbeného pečiva
- olivový olej
- černý sezam
Postup
- Maso očistíme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme, silně opepříme a zasypeme mletou paprikou. Poté ho důkladně promícháme s kokosovou smetanou a necháme minimálně 2 hodiny marinovat.
- Připravíme maso – na rozpálené pánvi na oleji ho opečeme z obou stran dozlatova.
- Pečivo nakrájíme na kousky, zakapeme olejem a opečeme na jiné pánvi dozlatova a křupava, lehce osolíme.
- Salát omyjeme a nakrájíme na kousky, mandarinku oloupeme a nakrájíme na segmenty. Připravíme zálivku, metličkou vymícháme šťávu z poloviny limety a asi 6 lžic olivového oleje, smícháme s cukrem, solí a pepřem. Připravenou zálivku promícháme se salátem, naservírujeme, přidáme mandarinky, maso nakrájené na kousky a kousky opečeného pečiva. Zakápneme zbylou zálivkou a posypeme sezamem, ihned servírujeme.
Tip: K podávání se hodí také jakékoliv klíčky.