A je tady moje neoblíbenější období v roce, kvetou pivoňky, dozrávají jahody…taky je tolik milujete? Není nad ty čerstvé přímo ze zahrady. A tak pro Vás mám dnes recept na lehoučký dort, je svěží a moc dobrý. V korpusu je mák, ale není v něm žádný lepek. |Zato krém, ten je plný svěžího tvarohu a vše perfektně doladí jahodový přeliv.
Ingredience
- Na korpus:
- 6 vajec
- 100 g třtinového cukru
- 20 g medu
- špetka soli
- 200 g mletého máku
- 15 g kakaa
- 15 g kukuřičného škrobu
- 1 lžička mleté skořice
- Na krém:
- 500 g polotučného tvarohu
- 1 kelímek smetany ke šlehání 40 %
- 30 g medu
- Na jahodový přeliv:
- 200 g jahod (plus na ozdobení)
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce vody
- 1 lžíce rumu
Postup
- Vejce vyšleháme s cukrem a špetkou soli na světlou pěnu. V míse smícháme všechny sypké ingredience a nakonec je promícháme s vaječnou směsí. Formu na dort (20 cm) vymažeme máslem a vyložíme pečicím papírem. Těsto do ní nalijeme a pečeme při 180 stupních 45 minut.
- Korpus necháme zcela vychladnout, můžeme si ho připravit i den předem. Připravíme krém. Smetanu ke šlehání vyšleháme na šlehačku, zašleháme med a tvaroh.
- Jahody očistíme, nakrájíme na kousky a rozvaříme v rendlíku spolu s medem, vodou a rumem. Necháme zchladnout.
- Korpus rozkrojíme na 4 stejné díly, každý pomažeme krémem a zakápneme přelivem. Celý dort zatřeme zbylým krémem a zakápneme přelivem, přidáme čerstvé jahody a dort vychladíme (min. 60 minut). Dobrou chuť!
1 komentář
I was looking through some of your content on this website and I think
this website is rattling informative! Keep posting.Raise blog range