Nepečené dezerty jsou příjemná změna. Jsem si jistá, že tyto košíčky vám budou chutnat! Karamel z datlí je snad lepší než ten klasický :D, ostatně to ochutnáte, pokud je vyzkoušíte, za což budeme s Šarlotkou moc rády!
Proteinové košíčky s datlovým karamelem
Vytisknout receptIngredience
- Na karamel:
- 1 hrnek vypeckovaných datlí
- 1 lžička arašídového másla
- špetka soli
- trochu vody
- Na ovesný základ:
- 125 g ovesných vloček
- 2 lžíce mandlové mouky
- 2 lžičky vanilkového proteinu v prášku
- 4 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce javorového sirupu nebo erythritolu
- špetka soli
- asi 20 g hořké čokolády, rozpuštěné
- nasekané mandle na zdobení
- čerstvé ovoce k podávání
Postup
- Datle rozmixujeme s arašídovým máslem, solí a vodou na hladký krém.
- V míse smícháme ovesné vločky, mandlovou mouku, protein, sůl, olej a javorový sirup nebo erythritol. Vzniklou směs navrstvíme do silikonové formy na muffiny, přidáme vrstvu datlového karamelu a zakončíme opět ovesnou směsí.
- Povrchu košíčku zalijeme rozpuštěnou čokoládou, posypeme mandlemi a dáme do chladničky ztuhnout. Při podávání ozdobíme ovocem. Dobrou chuť!