Krásný den, dnes pro Vás mám tento recept a doufám, že si ho oblíbíte stejně jako já. Výhodou zelené čočky, ale i čočky beluga je, že je rychle uvařená. Koho by zrovna čočka nenadchla, může použít například quinou, kuskus nebo bulgur. Výhonky je možné nahradit oblíbenými klíčky. Dejte mi určitě vědět, jak vám tato kombinace chutná, já jsem z ní nadšená.
Salát s čočkou, tofu, sýrem halloumi a rajčátky
Vytisknout receptIngredience
- 100 g zelené francouzské čočky nebo čočky beluga
- olivový olej
- 4 cherry rajčata
- 1 salát little gem
- 110 g sýra halloumi
- 100 g marinovaného tofu
- hrst hladké mouky
- 1/2 malé cukety, na tenké plátky
- výhonky hrášku nebo jiné výhonky, klíčky...
- sůl
- mletý pepř
- Na zálivku:
- 4 lžíce panenského olivového oleje
- citronová šťáva dle chuti
- med dle chuti
- pepř
Postup
- Čočku uvaříme podle návodu na obalu, osolíme.
- V pánvi na oleji opečeme plátky cukety, cherry rajčata a sýr halloumi. Tofu nakrájíme na kostičky, obalíme v mouce a také opečeme na pánvi dozlatova.
- Uvařenou zchladlou čočku promícháme s nakrájeným salátem, dle potřeby ochutíme solí a pepřem. Připravíme zálivku, v misce důkladně promícháme olej, citronovou šťávu, pepř a med.
- Na talíř servírujeme čočku, opečená rajčátka, cuketu, halloumi, tofu a výhonky. Zakápneme zálivkou a ihned podáváme. Dobrou chuť!
1 komentář
I was reading through some of your blog posts on this website and I believe this website is real informative!
Keep on posting.Blog range