Krásný den, doufám, že se těšíte na Velikonoce stejně jako já. Pokud máte v plánu něco dobrého upéct mám pro vás recept na roládu, která stojí za hřích :). Je krásné vláčná a krémová, není přeslazená a jsem si jistá, že bude slavit úspěch.
Velikonoční roláda
Vytisknout receptIngredience
- Na korpus:
- 150 g polohrubé mouky
- 5 vajec
- 100 g moučkového třtinového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 lžíce holandského kakaa
- Na krém:
- 2 balení sýra Philadelphia bez laktózy
- 1 balení (200 ml) smetany ke šlehání bez laktózy nebo rostlinné smetany
- vanilkový extrakt
- vanilka bourbon mletá
- tekutý med dle chuti
- ovoce dle chuti
- velikonoční čokoládová vajíčka
- cukrová vata
Postup
- Vejce vyšleháme spolu s oběma cukry do pěny. Poté ručně zašleháme prosátou mouku s kakaem. Směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 220 stupních (tato vysoká teplota je důležitá!) asi 5 minut (čas je také důležitý dodržet!), aby korpus zůstal hezky vláčný a nadýchaný.
- Po upečení korpus necháme krátce vychladnout a ještě horký ho i s papírem zarolujeme do vlhké utěrky. Takto ho necháme zcela vychladnout.
- Smetanu vyšleháme na šlehačku a smícháme se sýrem, dochutíme medem/cukrem, vanilkou a extraktem.
- Korpus rozmotáme a potřeme připraveným krémem, poházíme ovoce a zarolujeme do rolády. Na povrch lžící navrstvíme zbylý krém a posypeme drcenými vajíčky, přidáme cukrovou vatu. Můžeme ihned podávat nebo roládu necháme ztuhnout v lednici. Dobrou chuť!