Krásný advent přátelé, kamarádi. Išlské dortíčky je moje nejoblíbenější cukroví, takže mám radost, že s Vámi konečně sdílím svůj recept a doufám, že se bude hodit. Pečete také tento druh? Liší se váš recept? Jednoznačně se jedná o druh, který je potřeba nechat zaležet, takže neváhejte péct v dostatečném předstihu :).
Išlské dortíčky
Vytisknout receptIngredience
- Na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 2 lžíce holandského kakaa
- 50 g mandlové mouky (mletých mandlí)
- 100 g třtinového moučkového cukru
- 200 g másla bez laktózy
- 1 vejce
- vanilkový extrakt
- Na krém:
- 120 g másla bez laktózy
- asi 50 g rozpuštěné čokolády
- třtinový moučkový cukr dle chuti
- rum dle chuti
- vanilkový extrakt dle chuti
- Na dokončení:
- asi 50 g tmavé čokolády
- kokosový olej
- cukrářské zdobení
- mrazem sušené jahody
Postup
- Suroviny na těsto promícháme s nastrouhaným máslem a vzniklé těsto dáme na 30 minut do chladničky.
- Těsto rozválíme na moukou posypané pracovní ploše a vykrájíme požadované tvary. Pečeme při 160 stupních asi 12 minut, ale hlídáme, pozor na připálení.
- Na krém smícháme máslo pokojové teploty, cukr, rozpuštěnou čokoládu (zchladlou), rum a extrakt. Vzniklou náplní naplníme spodní dílky cukroví. Přiklopíme horním dílkem.
- Čokoládu rozpustíme na vodní lázni a dle potřeby přidáme trochu kokosového oleje. Připravené cukroví namáčíme do polevy a posypeme zdobením nebo mrazem sušeným ovocem. Necháme ztuhnout a zaležet.