Na zahradě nám dozrály hrušky a tak jsem si pro vás připravila dva recepty, snad se vám budou hodit! Hrušky, jejich chuť i vůně mi vždycky připomenou dětství, když jsem si je trhala u babičky a dědy na zahradě, jak byly sladké a voňavé…Hruška je často podávána v kombinaci s plísňovým sýrem typu gorgonzola a s vlašskými ořechy. Já ale tuto kombinaci úplně nemusím, navíc na hnědé vlašské ořechy mám trochu alergii. K hruškám jsem proto zvolila jemnější sýr a to camembert, který není chuťově tolik výrazný, ale přesto se k hruškám skvěle hodí, co myslíte? A s tymiánem, skvělá volba! Pečené hrušky také připomínají chutí zavařené hrušky a jsou opravdu vynikající!
Bruschetta s hruškou a medem
Vytisknout receptIngredience
- 2 hrušky
- 1 lžíce tekutého medu
- 4 plátky chleba nebo bagetky
- 60-80g camembertu
- hrst čerstvého tymiánu
- sůl, pepř
- ghí nebo olivový olej na osmahnutí pečiva
- oříšky dle chuti na posypání
Postup
- Hrušky omyjeme a podélně je nakrájíme na tenčí plátky, přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct na 15min do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st.
- Mezitím si připravíme chléb nebo bagetky, nakrájíme na plátky a na pánvičce je na troše ghí nebo olivovém oleji opečeme z obou stran dozlatova.
- Camembert nakrájíme na kousky a poklademe na pečivo, které ponecháme v pánvičce a pánev přiklopíme pokličkou, necháme dojít na vypnuté plotně dokud se nám nedopečou hrušky, sýr se mezitím tak akorát rozpustí.
- Jakmile jsou hotové hrušky vyjmeme pečivo na talířek, poklademe plátky hrušek, zakapeme medem, posypeme čerstvým tymiánem a můžeme lehce osolit a opepřit. Já jsem bruschetty ješte posypala čerstvými vlašskými oříšky. Ihned podáváme. Dobrou chuť!