Krásné ráno, doufám, že máte fajn prázdniny a máte také dostatek času pro sebe i na odpočinek! Pokud by se Vám chtělo třeba něco dobrého upéct na snídani, mám pro Vás tento recept. Po tomto moučníku se u nás doma vždycky hned zapráší. V této formě jsem už připravovala různé varianty a kombinace těsta a musím říct, že zatím mi tato chutná nejvíce.
Medová kakaová buchta
Vytisknout receptIngredience
- 250 g hladké špaldové mouky
- špetka soli
- 60 g tekutého medu (1/4 hrnku medu)
- 50 g třtinového cukru moučka
- 400 ml polotučného mléka
- 2 lžíce kakaa
- 100 g másla
- 1 sáček kypřicího prášku s vinným kamenem
- 1 lžička jedlé sody
- mrazem sušené maliny
- cukr na pocukrování
Postup
- V kastůlku prohřejeme mléko, máslo a med. Prohříváme a mícháme do spojení všech přísad.
- V míse smícháme prosátou mouku, kypřicí prášek, sodu, cukr, sůl a kakao. Přimícháme mléčnou směs, důkladně promícháme.
- Formu na koláč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Pečeme při 180 stupních asi 30-40 minut. Koláč necháme 10 minut vychladnout ve formě a poté ihned vyklopíme. Před podáváním zlehka pocukrujeme a posypeme drcenými mrazem sušenými malinami.