Musím říct, že tapioka mě celkem baví, mám ráda její texturu, ale je možné, že nesedne každému. Na druhou stranu nemá žádnou výraznou chuť, což by zase mohlo být plus :). Teplý i studený pudink z této suroviny je chutná svačinka nebo i snídaně, můžete ji jíst místo jogurtu pokud například trpíte intolerancí laktózy jako já, navíc příprava není nijak složitá, takže ji určitě hravě zvládnete.
Tapiokový pudink s jahodovým pyré
Vytisknout receptIngredience
- půl hrnku tapiokových perel
- 200 ml kokosové smetany nebo kokosového mléka (použít můžete i kravské mléko)
- asi 12 větších jahod (čerstvých nebo mražených)
- 4 lžíce medu nebo jiného oblíbeného sladidla
- granátové jablko na zdobení
- máta na zdobení
- kokosové chipsy na zdobení
Postup
- Tapioku připravíme podle návodu na obalu, namočíme jí do vody a necháme nabobtnat, což trvá minimálně 4 hodiny.
- Nabobtnalé perly svaříme na mírném ohni s kokosovou smetanou do zhoustnutí. Mimo plotnu přimícháme asi 2 lžíce medu nebo dle chuti více/méně.
- Jahody rozvaříme a rozmixujeme najemno, přimícháme 2 lžíce medu nebo dle chuti více/méně.
- Do mističek naservírujeme pyré, pudink a opět pyré. Dáme ztuhnout do chladničky, ideálně přes noc. Dozdobíme granátovým jablkem, kokosem a mátou. TIP: Pudink můžeme servírovat také teplý. Dobrou chuť!