Cukroví na poslední chvíli, přitom není moc pracné, povede se, efekt zaručen, to jsou úly! Recept jsem vyladila a je moc fajn. Vyzkoušíte? Místo vaječného koňaku nebo másla na náplň jsem použila džem a celkem mě ta chuťová kombinace baví. Dejte mi vědět, zda jste také pro změnu nebo raději používáte osvědčenou klasiku.
Včelí úly s medem
Vytisknout receptIngredience
- 1 balení dětských piškotů (240 g) z toho použijeme 200 g na "těsto" (pro bezlepkovou variantu můžeme použít bezlepkové piškoty)
- 30 g tekutého medu (nechcete-li z nějakého důvodu med, použijte místo něj jiný "sladič" - cukr, třtinový cukr, čekankový sirup, jiný sladký sirup...)
- 20 g holandského kakaa
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce rumu (rumem nešetříme :D)
- 50 - 100 g změklého másla (podle piškotů)
- trpký džem na plnění (červený rybíz, malina)
- třtinový moučkový nebo klasický moučkový cukr na vysypání formičky
Postup
- Piškoty rozmixujeme nebo rozemeleme na prášek (200 g), zbylých 40 g piškotů si necháme stranou.
- V míse smícháme piškoty, med, kakao, skořici, rum a nakonec přidáme máslo, které podle potřeby přidáváme postupně, do vzniku hmoty, která se nebude drolit.
- Formičky na úly vysypeme cukrem a postupně vždy natlačíme potřebné množství těsta, vytvoříme důlek, dáme do něj lžičkou džem a přiklopíme piškotem. Opatrně vyjmeme z formičky. Takto zpracujeme veškeré těsto. Úly nejsou vhodné k dlouhému zaležení, spotřebujeme je během několika dní (což nebude problém :D). Dobrou chuť!
1 komentář
Your house is valueble for me. Thanks!?