Lívanečky jsou vždy dobrý nápad, zejména, když chceme někomu udělat radost a připravit mu snídani do postele! Budu moc ráda, když vyzkoušíte tento recept, jsou sytivé díky ovesným vločkám a perníkové koření jim dodá tu pravou podzimní/vánoční chuť. Tak pojďte do toho a vyzkoušejte je také!
Perníkové lívanečky
Vytisknout receptIngredience
- 250 ml rostlinného nebo klasického mléka
- 2 vejce
- 1 sáček skořicového cukru
- 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- špetku soli
- asi 70 g jemných ovesných vloček
- asi 100 g hladké mouky
- 1 lžička perníkového koření
- ovoce k podávání
- tmavá čokoláda k podávání
- bylinka na zdobení
Postup
- V míse smícháme sypké suroviny, mouku, vločky, špetku soli, kypřicí prášek, skořicový cukr a perníkové koření.
- Přimícháme mléko a vejce, důkladně promícháme. Těsto by mělo mít takovou středně hustou konzistenci, případně tedy dle velikosti vajec a použitého mléko doplníme mouku a/nebo vločky.
- V pánvi nahřejeme olej a opékáme z obou stran dozlatova lívanečky.
- Lívanečky zalijeme rozpuštěnou čokoládou a poklademe oblíbeným ovocem, ihned podáváme. Můžeme pokapat také medem. Dobrou chuť!