Krásné pondělí a nový recept .) Tyto bonbónky můžete použít jako cukroví nebo také jako ručně vyrobený dárek a příprava je snadná a rychlá! Ručně vyrobené dárky vždy potěší o něco víc, protože víme, že ten, kdo je pro nás s láskou vyrobil jim musel věnovat svůj čas a kousek sebe. Taková roztomilá bonboniéra je ale krásná, co myslíte? Pěkné krabičky seženete na internetu nebo dnes i ve spoustě obchůdcích. Proto je mám tolik ráda a doufám, že si je také oblíbíte! Bonbóny jsou trochu tužší, když jsou nachlazené z lednice, je lepší nechat je chvilinku povolit, ale jinak chutí trochu připomínají ledovou čokoládu.
Happy Monday dear everyone, let´s make homemade chocolate bonbons/candies! They are easy to make and tastes delicious, can be prepared as a gift for your beloved ones or as Christmas sweets. Do you like homemade gifts? I think they are the best, because you also give a part of you with them, as they are prepared with love .) do you agree with me? I hope you will enjoy this recipe as much as you can. Beside of goji berries, almonds or edible flowers you can add any other nuts you like, could be great with pecans! Have a great day!
Čokoládové bonbónky
Vytisknout receptIngredience
- 120g kvalitní tmavé čokolády 70% kakaa/ 120g of high quality dark chocolate 70 % cocoa
- 30g másla/ 30g of unsalted butter
- 1/2 lžičky tekutého medu / 1/2 tsp of runny honey
- hrst goji/ 1 handful of goji berries
- hrst mandlí/ 1 handful of almonds (chopped)
- hrst mrazem sušených malin/ 1 handful of frozen dried raspberries
- cukrářské zdobení/ some sprinkles
- jedlé sušené květy/ edible flowers
Postup
- Nad vodní lázní ve středně veliké misce rozpustíme všechnu čokoládu, med a máslo, dáme stranou./ Put all your chocolate into a small bowl and add all the butter and runny honey, let the mixture melt down in this bowl placed on a fitting saucepan filled with a little bit of water, stear regularly.
- Připravíme si 12 ks papírových košíčků a do každého nasypeme dle chuti goji, pokrájené mandle, mrazem sušené maliny, jedlé květy nebo dle fantazie i jiné pochutiny. / Prepare 12 pieces of the little paper cups and put some goji berries, chopped almonds, dried raspberries or edible flowers into them.
- Když čokoládová směs trochu zchladne nalijeme do každého košíčku čokoládu a opět posypeme dle chuti mandlemi, cukrářským zdobením nebo mrazem sušeným ovocem./ When your chocolate mixture is smooth you are ready to transfer it into prepared cups and now you can also decorate them with some sprikles of your choice.
- Bonbóny necháme ještě chvíli při pokojové teplotě a potom je dáme nachladit do lednice. Před podáváním je necháme trochu povolit. Dobrou chuť!/ Leave them aside for a while to cool down a little bit and transfer them into the fridge. Leave them to chill a little bit in a room temperature before serving. Enjoy!