Tip na rychlý oběd nebo večeři se vždycky hodí a já pro vás jeden mám. Čočkové kari je výborné zimní hřejivé jídlo, které vás příjemně zasytí a jeho příprava nezabere mnoho času.
Pikantní čočkové kari s rýží
Vytisknout receptIngredience
- 4 porce vařené rýže basmati
- Na kari:
- 1 šalotka
- olivový olej
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 mrkev
- asi půl hrnku čočky beluga
- hrst baby špenátu
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 lžička kari
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- kajenský pepř dle chuti (čím více dáme, tím bude pikantnější)
- máslo dle chuti
- černý sezam k podávání
- sekané mandle k podávání
Postup
- Na rozpáleném oleji v pánvi osmahneme najemno nakrájenou šalotku s mrkví, přidáme rajčata a krátce povaříme, přidáme veškeré koření a čočku. Přiklopíme a vaříme asi 15 minut, na závěr přimícháme špenát, necháme zavadnout a dle chuti přimícháme máslo.
- Kari servírujeme s rýží a sekanými mandlemi se sezamem, mandle můžeme nasucho opražit v pánvi nebo nahradit arašídy. Dobrou chuť!
3 komentáře
I’ll immediately seize your rss as I can not to find
your e-mail subscription link or newsletter service.
Do you have any? Kindly permit me know so that I could subscribe.
Thanks.
Hola! I’ve been following your blog for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout
out from Humble Tx! Just wanted to tell you keep up
the fantastic work!
You have observed very interesting points! ps decent website.Blog monry