Krásný den, dnes se slaným receptem! Hlasovali jste totiž na Instagramu, že na tyto krásné talířky (které mám jen půjčené) chcete slaný pečený recept. Doufám, že tyto sušenky ze špaldové mouky Vám udělají radost a budou se hodit! Příprava je rychlá a snadná, chuť bezvadná! K podávání se velmi dobře hodí Vaše oblíbené víno. Sušenky jsem Vám také vyfotila v mém novém pracovním koutku, který jsem si vytvořila v ložnici a je to teď moje nové útočiště.
Slané špaldové sušenky
Vytisknout receptIngredience
- 125 g hladké špaldové mouky
- 125 g celozrnné špaldové mouky
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva s vinným kamenem
- 1 lžička medu
- 1/2 lžičky soli
- 100 ml olivového oleje
- 120 ml teplé vody
- 1 vejce na potření
- černý sezam
- vločková sůl
- sýr čedar dle chuti
Postup
- V míse smícháme obě mouky a kypřicí prášek do pečiva. Přidáme sůl a med, postupně přilijeme olej a nakonec teplou vodu, rukama vypracujeme vláčné těsto.
- Troubu předehřejeme na 180 st. V misce rozšleháme vidličkou vejce. Těsto vyválíme na pomoučněné pracovní ploše na tloušťku cca 3-4 mm a vykrájíme požadované tvary, přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem. Sušenky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem, solí a některé také nastrouhaným čedarem.
- Plech vložíme do trouby a pečeme cca 12 minut dozlatova. Necháme zchladnout a můžeme podávat. Dobrou chuť!
6 komentáře
Dobrý den, recept je výzva, slané sušenky, med a sůl.. asi je zkusím, ale jak dlouho vydrží kromě toho dokud je nesním 🙂 ? jsou trvanlivé? můžou se upéct dopředu jako třeba vánoční cukroví? a co když mám jen špaldovou hladkou, můžu použít jen tu? děkuji
Dobrý den, určitě můžete použít špaldovou hladkou m. 🙂 není problém, celozrnná je tam pro „zdravější“ vytunění s více vlákninou. Sušenky nejsou dlouho trvanlivé, řekla bych spíše k rychlé konzumaci, ale v uzavřeném boxu určitě několik dní vydrží…