Krásný nový týden! Za chvíli tady máme Velikonoce a tak pokud byste si chtěli upéct něco dobrého, slaného, mám pro vás recept na koláč quiche s chřestem a kozím sýrem, což je skvělá kombinace, souhlasíte?
Quiche s chřestem a kozím sýrem
Vytisknout receptIngredience
- 140g hladké mouky
- 140g špaldové mouky
- 140g másla
- čtvrt lžičky soli
- 8 lžic ledové vody
- 500g čerstvého zeleného chřestu
- 150g strouhaného ementálu
- 2 vejce
- 50g měkkého kozího sýra
- 200ml smetany ke šlehání
- 2 lžičky medu
- sůl, pepř
Postup
- V míse promícháme obě mouky, sůl a na kousky nakrájené studené máslo. Postupně zapracujeme ledovou vodu. Jakmile je těsto kompaktní, zabalíme ho do potravinové fólie a dáme na 30 minut do ledničky.
- Těsto vyjmeme z lednice a na pomoučněné pracovní ploše vyválíme placku, přeneseme jí do koláčové formy o průměru 25 cm, těsto přitlačíme prsty a vidličkou uděláme do těsta otvory. Těsto dáme péct do trouby předehřáté na 175 stupňů asi na 30 minut.
- Mezitím si v míse smícháme vejce, ementál, kozí sýr, smetanu a med, osolíme, opepříme. V osolené vodě uvaříme chřest bez dřevnatých konců, vaříme ho cca 5 minut a ihned po uvaření ho namočíme do ledové vody.
- Upečený korpus vyjmeme z trouby a nalijeme na něj připravenou směs, poklademe chřestem a dáme opět péct do trouby na dalších cca 20 minut, nebo dokud není koláč pevný. Dobrou chuť!