Nadýchaná roláda s jemným krémem a ořechy…to je neodolatelná kombinace! Jsem si jistá, že recept na roládu se vždycky hodí a jistě Vás nadchne stejně jako nás doma..pokud byste náhodou nesehnali karamelizované pekany, můžete použít i jiné ořechy, ale nevynechávejte je.
Perníková roláda s tvarohovým krémem a pekany
Vytisknout receptIngredience
- Na korpus:
- 150 g polohrubé mouky
- 5 vajec
- 100 g třtinového cukru
- 20 g medu
- 2 lžíce holandského kakaa
- 1 lžíce perníkového koření
- Na krém:
- 1 kelímek smetany ke šlehání (možno i rostlinná varianta)
- 250 g polotučného tvarohu
- 2 lžíce třtinového cukru moučka nebo medu
- větší hrst karamelizovaných pekanů + na ozdobení
- moučkový cukr na pocukrování
- karamel na pocákání
Postup
- Vejce vyšleháme elektrickým šlehačem s metlou spolu s medem a cukrem do pěny. Poté ručně zašleháme prosátou mouku s kakaem. Směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 220 stupních (tato vysoká teplota je důležitá!) asi 5 minut (čas je také důležitý dodržet), aby korpus zůstal hezky vláčný a nadýchaný.
- Po upečení korpus necháme krátce vychladnout a ještě horký ho i s papírem zarolujeme do vlhké utěrky. Takto ho necháme zcela vychladnout.
- Smetanu vyšleháme na šlehačku a smícháme s tvarohem, dochutíme medem/cukrem, asi 4 lžíce krému si dáme stranou, do zbylého krému přidáme nasekané ořechy pekany.
- Korpus rozmotáme a potřeme připraveným krémem, zarolujeme do rolády. Povrch pocukrujeme a potřeme malinko krémem. Potom vytvoříme na povrchu pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou pusinky z krému, který jsme si dali stranou. Krém posypeme nasekaným ořechy a pocákáme karamaelem. Můžeme ihned podávat nebo roládu necháme krátce ztuhnout v lednici. Dobrou chuť!