Dnes mám pro Vás recept na tento zatočený kynutý chlebíček. Skvělé na něm je, že je vláčný a nemusíte už nic přidávat (ničím mazat), děti si ho jistě také zamilují! Byla jsem zvědavá, jak se spirála povede, protože jsem ho zkoušela poprvé. Odkrojila jsem a čím více jsem krájela, tím byla hezčí :D, tak proto je s hezčí spirálou fotek méně. Co vy, máte rádi kynutá těsta? A talířek je od Terezky – www.vypecky.cz.
Kynutý chlebíček
Vytisknout receptIngredience
- 150 ml mléka
- 21 g čerstvého droždí
- 100 g třtinového cukru
- 300 g hladké špaldové mouky
- 1/2 lžičky soli
- 2 žloutky
- 80 g másla
- 4 lžíce malinového džemu
- 1 lžíce tekutého medu
- cukr na pocukrování
- mrazem sušené maliny a jahody k podávání
Postup
- V hrnku rozmícháme droždí se lžičkou cukru, přidáme trochu mouky a přilijeme cca polovinu vlažného mléka, rozmícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Zbylou mouku prosejeme do mísy, přisypeme cukr, sůl a žloutky.
- Ke směsi přidáme vykynutý kvásek. Zbylé mléko prohřejeme na mírném ohni s máslem, směs poté přilijeme do mísy a důkladně promícháme. Vypracujeme vláčné těsto, posypeme moukou a zakryjeme. Těsto necháme asi 60 minut na teplém místě vykynout.
- Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněné pracovní ploše na tenký plát (cca 1 cm). V misce smícháme džem (použila jsem bez peciček) s medem. Touto směsí důkladně těsto potřeme a zatočíme do rolády. Formu na chlebíček vymažeme máslem a vložíme do ní zarolované těsto spojem dolů. Na teplém místě necháme cca 40 minut kynout.
- Chlebíček pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupních cca 15-20 minut, potom teplotu snížíme na 150 stupňů a dopečeme dalších 20 minut. Chlebíček necháme zchladnout ve formě a pak ho vyklopíme na mřížku.
- Zcela vychladlý chlebíček pocukrujeme a navrstvíme na něj mrazem sušené ovoce dle chuti.
Tip: Náplň může být i čokoládová, oříšková nebo maková.
2 komentáře
Very nice info and straight to the point. I am not sure if
this is really the best place to ask but do you people have
any ideea where to hire some professional writers? Thx
🙂 Escape room
Very interesting subject, thank you for putting up.!