Krásný pátek, doufám, že jste měli příjemný týden a čeká Vás pohodový víkend! Mám tady pro Vás recept na nepečené tartaletky, které si doufám zamilujete, stejně jako my doma. Příprava není náročná a nejsou přeslazené. Místo kiwi by bylo možné použít také jahody, případně maliny (nevykrájené). Těším se, co na ně budete říkat a to hlavní, nezapomeňte je připravit s láskou!
Nepečené tartaletky s kiwi
Vytisknout receptIngredience
- 176 g oreo sušenek
- 50 g másla
- 250 g mascarpone
- 1 kelímek smetany ke šlehání 33 %
- dle chuti med
- pár kapek vanilkového extraktu
- vanilka bourbon nebo semínka z 1/2 vanilkového lusku
- holandské kakao na posypání
- 2-3 kiwi na dozdobení
Postup
- Sušenky rozmixujeme najemno a smícháme s rozpuštěným zchladlým máslem. Vzniklou směs přitlačíme prsty do 4 formiček na tartaletky (ideálně otevíracích, průměr 10 cm) a dáme min. na 4 hodiny do lednice.
- Smetanu vyšleháme na šlehačku s smícháme s mascarpone, přidáme med, extrakt a vanilku, důkladně promícháme a naplníme do cukrářského pytlíku s řezanou trubičkou. Ztuhlé korpusy naplníme krémem.
- Povrch tartaletek posypeme dle chuti kakaem. Kiwi oloupeme, nakrájíme na kolečka a pomocí vykrajovátka vykrájíme zvolené tvary – já tam mám srdíčka – i když to není moc poznat :D. Dáme opět vychladit a můžeme podávat. Dobrou chuť!
PS: Pokud nemáte otevírací formičky, nevadí, tartaletky můžete jíst přímo z formiček.