Krásný pátek, doufám, že se máte dobře a jste zdraví! Dnes mám pro Vás recept na misku plnou ovoce a vitaminů, která Vás také okouzlí svou chutí. Ano opravdu existuje! Kombinace nakyslého ovoce (jeho výběr je na vás) s limetou, medu, domácí zakysané smetany a sladkého karamelového cukru je totiž neodolatelná! Doufám, že recept vyzkoušíte a pochutnáte si!
Ovocné misky s domácí zakysanou smetanou a medem
Vytisknout receptIngredience
- ovoce dle chuti (použila jsem kiwi, physalis, mražené maliny)
- med podle chuti
- nastrouhaná kůra z 1/2 limety
- Na domácí creme fraiche:
- 500 ml 33 % pasterizované smetany ke šlehání
- 2 lžíce kysaného podmáslí
- drcený karamel - 3 lžíce třtinového cukru, zkaramelizovaného a drceného
- máta
Postup
- Připravíme domácí creme fraiche. V čisté sklenici smícháme smetanu s podmáslím, zakryjeme ji potravinářskou fólií a necháme při pokojové teplotě stát asi 24 hodin. Konzistence se promění na hladkou a tužší. Při nižší teplotě to může trvat i déle.
- Ovoce očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky, které v míse smícháme s medem a nastrouhanou kůrou z limetky.
- V pánvi necháme zkaramelizovat cukr, ihned ho přelijeme na pečicí papír a necháme ztuhnout. Potom ho rozmixujeme na jemný prášek.
- Ovoce servírujeme do misek, přidáme domácí zakysanou smetanu, lehce posypeme cukrovým práškem, dozdobíme mátou a ihned podáváme.