Krásný den, dnes mám pro vás skvělý recept na výborné cupcakes, které se hodí na zahradní slavnost i dětskou oslavu narozenin a tento krém s medem je zkrátka vynikající, mohla bych ho jíst i samotný 😀 Cupcakes mám moc ráda a mají je rády i děti, jsou rychle připravené a skvěle chutnají. Vyzkoušela jsem verzi s jahodama, které jsou právě v sezóně, ale lze použít i nastrouhané jablko anebo klidně cuketu.
Jahodové cupcakes s medovým krémem
Vytisknout receptIngredience
- 1 a půl hrnku hladké mouky nebo půl hrnku špaldové mouky a 1 hrnek hladké mouky
- půl hrnku holandského kakaa
- půl lžičky jedlé sody
- 1 lžička kypřicího prášku s vinným kamenem
- půl hrnku třtinového cukru
- 3-4 lžíce tekutého medu
- 1 lžíce chia semínek
- 2 vejce
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 50g rozpuštěného másla
- menší hrst jahod - nakrájených
- Na krém:
- 250g mascarpone
- 100g tmavé čokolády (použila jsem čokoládu na vaření)
- 2 lžíce tekutého medu
- Na ozdobu:
- měkké ovoce dle chuti - např. jahody
- ozdobné sypání
Postup
- Troubu předehřejeme na 170 st.
- V míse smícháme mouku, kakao, sodu, kypř. prášek, chia semínka a cukr. V jiné míse smícháme rostlinné mléko, rozpuštěné máslo, vejce a med. Moučnou směs důkladně promícháme s tekutou směsí do hladké konzistence a přidáme jahody.
- Formu na 12 ks muffinů vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo vyložíme košíčky na muffiny. Do každé prohlubně dáme vrchovatou lžíci těsta, může nám pomoct kopečkovač na zmrzlinu.
- Pečeme v troubě 25 minut, kontrolujeme stav, můžeme také špejlí.
- Mezitím si připravíme krém. Smícháme mascarpone s medem, nad vodní lázní rozpustíme čokoládu a zchladlou jí smícháme s mascarpone. Dáme do lednice trochu ztuhnout.
- Když jsou muffiny zcela vychladlé ozdobíme je krémem, pomůže nám cukrářský pytlík, přidáme taky ovoce a sypání a máme hotovo! Dobrou chuť!