Krásný pátek, doufám, že jste měli fajn týden! Jakmile opět začne školní rok hodí se mi vždycky rychlé recepty, na které mám suroviny většinou doma a večeře je hlavně rychle hotová, znáte to! A přesně to splňuje tento recept. S kapkou smetany nejsou těstoviny suché a s hráškem a pancettou si výborně rozumí. Věřím, že se vám recept bude hodit a pochutnáte si!
Těstoviny s medovou pancettou
Vytisknout receptIngredience
- 250g vašich oblíbených těstovin
- 50g čerstvého nebo mraženého hrášku
- 4-6 plátků pancetty
- 1 lžička medu
- 8-10 ks cherry rajčat - ideálně na stonku
- dle chuti sladká smetana - min 100 ml
- sůl, pepř
- olivový olej
- čerstvá bazalka
Postup
- V osolené vodě uvaříme dle návodu na přípravu oblíbené těstoviny a přidáme k nim i mražený hrášek (pokud používáme čerstvý přidáme ho jen na minutku ke konci vaření).
- Mezitím si opečeme rajčátka a pancettu. Pancettu nakrájíme na malé kousky a z obou stran jí na pánvičce osmahneme, aby byla pěkně křupavá, na závěr přidáme med. V jiné pánvičce opečeme na trošce olivového oleje rajčátka, osolíme, opepříme.
- Těstoviny s hráškem scedíme a promícháme do nich smetanu, dále na závěr přidáme pancettu a rajčátka, dle chuti čerstvě mletý pepř a případně i čerstvou bazalku. Dobrou chuť!