Hřejivá polévka v těchto mrazivých dnech přijde vhod! Letos si opravdu maximálně užívám příchody ze zimy to tepla a s tím spojený pocit bezpečí a radosti z teplého domova..Musím říct, že krémová varianta česnečky je vážně výborná a vařím jí teď hodně často, je rychle připravená, zasytí…takže pokud snad váháte, neváhejte a určitě ji vyzkoušejte, budu moc ráda.
Krémová česnečka s medovými krutonky
Vytisknout receptIngredience
- olivový olej
- 1 šalotka
- 10 stroužků česneku
- 500 g brambor
- 500 ml zeleninového vývaru
- 350 ml mléka
- sůl
- pepř
- Na vejce:
- 4-6 vajec
- 1 lžíce octa
- Na krutonky:
- 1 lžíce ghí - možno vynechat
- 1 lžička tekutého medu
- 4 plátky toastového chleba
- hrst nasekaným mandlí
- pažitka k podávání
Postup
- V hrnci zpěníme na olivovém oleji oloupanou a nakrájenou šalotku, oloupaný česnek a na malé kousky nakrájené oloupané brambory. Opékáme pár minut.
- Do hrnce přilijeme vývar a mléko, osolíme, opepříme. Zakryjeme pokličkou a vaříme asi 15 minut doměkka.
- Mezitím připravíme krutonky. Chléb nakrájíme na kousky nebo vykrájíme tvary a opečeme je na trošce ghí v nahřáté pánvi, zakápneme medem.
- Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Ve větším hrnci necháme vařit asi litr vody, přidáme ocet. Jakmile voda vaří, vytvoříme lžící vír a snížíme teplotu. Vejce vyklepneme do hrnku nebo do misky a poté ho vyklopíme doprostřed vytvořeného víru, počkáme až se žloutek obalí bílkem a vaříme cca 1-2 minutky. Vyjmeme děrovanou naběračkou.
- Do talířů naservírujeme polévku, přidáme vejce, krutonky a posypeme nakrájenou petrželkou. Posypeme nasekanými mandlemi. Dobrou chuť!
1 komentář
Wow, amazing weblog format! How lengthy have you ever been blogging for?
you made blogging look easy. The whole glance of your web
site is great, let alone the content! You can see similar here dobry sklep