Fermentované kaše jsou moje oblíbené snídaně, zasytí na celé dopoledne a dodají tu správnou energii a kdo máte rádi pohanku na pohankové kaši si určitě pochutnáte! Jahodová omáčka dodá kaši příjemnou novou chuť, která si s pohankou skvěle rozumí, já ale ráda přidávám ještě ovoce a něco malinkého na zub..A vy, máte rádi pohanku?
Jahodovo medová pohanková kaše
Vytisknout receptIngredience
- 1 hrnek pohankových vloček
- 2 hrnky rostlinného mléka
- půl lžičky skořice
- pár kapek vanilkového aroma
- jahodová omáčka s medem připravená rozvařením hrsti jahod s 1-2 lžícemi medu
Postup
- Vločky si večer promícháme s rostlinným mlékem a necháme přes noc přiklopené fermentovat při pokojové teplotě.
- Ráno směs prohřejeme na mírném ohni v rendlíku, nevaříme, přimícháme skořici. Můžeme přidat lžíci medu.
- Omáčku z jahod si můžeme připravit den předem, nebo ráno, jahody rozmícháme na mírném ohni v rendlíku do konzistence marmelády, sundáme z ohně a nakonec přidáme med a vanilkové aroma a vše důkladně promícháme.
- Kaši ihned podáváme s promíchánou jahodovou omáčkou a oblíbeným ovocem nebo i sladkou maličkostí, dobrou chuť!