Krásnou středu! Dnes pro vás mám recept na skvělou ovesnou kaši, hřejivou, která vás skvěle zasytí. A se skořicí a vanilkou je krásně voňavá, vánoční. Možná už o mně víte, že miluju teplé ranní kaše! A co vy, máte rádi ovesnou nebo ani moc ne?
Happy Wednesday dear everyone, today with my vibrant oatmeal, so warming and rich with cinnamon and vanilla, just delicious Christmas oatmeal. Maybe you already know that I actually love oatmeals! And what about you, do you love them too or mostly not?
Vánoční ovesná kaše
Vytisknout receptIngredience
- 2 hrnky jemných ovesných vloček/ 2 cups of fine oat flakes
- 2 a 1/2 hrnku rostlinného mléka/ 2 and 1/2 cup of any vegetal mylk
- 1/2 lžičky mleté skořice/ 1/2 tsp of ground cinnamon
- 1/2 lžičky vanilkových semínek/ 1/2 tsp of vanilla seeds
- pár kapek vanilkového aroma/ a few drops of vanilla extract
- 2 lžičky tekutého medu/ 2 tsp of runny honey
- ovoce dle chuti (použila jsem mrazem sušené maliny a karambolu)/ fruits of your choice
- oříšky dle chuti (použila jsem mix lískových, pistáciových, makadamiových a pekanů)/ nuts of your choice
- sladkost dle chuti ( použila jsem Oreo sušenku) / something sweet for ex. Oreo biscuit
Postup
- Večer si připravíme vločky, smícháme je s rostlinným mlékem s misce a přiklopíme, necháme při pokojové teplotě do druhého dne./ Prepare your breakfast the day before, put your oats into a bowl and mix them with mylk, leave them chill in a room temperature overnight.
- Ráno kaši prohřejeme na plotně v rendlíku, přidáme skořici, vanilková semínka a vanilku, stáhneme z plotny a přidáme med, důkladně promícháme./ In the morning put all your oats into a saucepan and add vanilla extract, ground cinnamon, vanilla seeds and stir well, heat and stir for a few minutes, don´t boil! At the end add honey and your porridge is ready!
- Kaši ozdobíme vším co máme rádi, ovocem, oříšky a malou sladkostí chceme-li. Ihned podáváme. Dobrou chuť! Serve your oatmeal in a bowl with everything you like, fav fruits, nuts and a little sweet biscuit. Enjoy!