Tato bruschetta se skvěle hodí jako snídaně i večeře a je vážně skvělá! Je to kombinace, kterou jsem vyzkoušela v Brně, v kavárně Industra a už tam mě moc zaujala. S medem je to ještě o něco větší dobrota, tak doufám, že jsem Vás přesvědčila 😀 a také ji vyzkoušíte.
Bruschetta s cizrnou a vajíčkem
Vytisknout receptIngredience
- 4 větší nebo 8 menších plátků chleba
- 4 vejce
- Na omáčku:
- 1 šalotka (možno vynechat)
- rostlinný olej
- 1 stroužek česneku (možno vynechat)
- 1 plechovka (400g) jemně krájených rajčat
- 1 plechovka cizrny nebo hrnek uvařené cizrny
- 1 lžíce medu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- ghí
- naklíčená řeřicha
Postup
- Šalotku nakrájíme najemno a opečeme jí na trošce oleje na pánvičce. Přidáme rajčata, med, sůl a pepř, stáhneme z ohně. V hrnci promícháme cizrnu s kořením, krátce opečeme.
- Plátky chleba opečeme v topinkovači nebo na trošce ghí na pánvičce. Na stejné pánvičce poté opečeme volská oka, osolíme, opepříme.
- Na chleby navrstvíme rajčatovou směs, cizrnu, vejce a posypeme naklíčenou řeřichou. Ihned podáváme. Dobrou chuť!