Rozkvetlé muffiny jsou takové jaro doma 🙂 a tyto jsou opět obarvené přírodou. Ačkoliv vím, že spousta z Vás nemusíte máslové krémy, tak zkrátka nejlépe drží tvar, takže na toto zdobení je to ta nejlepší volba. Když jsem si kupovala tyto trubičky ve tvaru květů, moc jsem ani já sama nevěřila tomu, že by se květy opravdu mohly tak hezky podařit! Tak z nich mám radost. Co na ně říkáte?
Rozkvetlé cupcakes
Vytisknout receptIngredience
- 180 g polohrubé mouky
- 100 g moučkového třtinového cukru
- 1 lžíce medu
- 2 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce kakaa
- 250 ml kysaného podmáslí
- 1 lžička chia semínek
- špetka soli
- Na americký máslový krém:
- 200 g změklého másla
- 30-40 g medu nebo dle chuti více či méně (v originál receptu je 100 g! moučkového cukru)
- pár kapek vanilkového aroma
- 2 lžičky prášku z černého goji (nebo potravinářské barvy)
- 2 lžičky prášku z růžové pitahayi (nebo potravinářské barvy)
- 1 lžička matcha čaje (nebo potravinářské barvy)
Postup
- Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. V míse vyšleháme vejce s cukrem, medem a podmáslím. V jiné míse smícháme prosátou mouku s kakaem, sodou, špetkou soli a chia semínky. Obě hmoty smícháme dohromady a přelijeme do džbánku nebo jiné nádoby s nálevkou, ze kterého se nám bude těsto dobře nalévat do formy na muffiny.
- Formu na 12 ks muffinů vyložíme papírovými košíčky a do každého nalijeme rovnoměrně těsto, košíčky nebudou zcela plné. Pečeme při 180 stupních asi 20 minut na horní/dolní pečení. Hotové muffiny necháme vychladnout na mřížce.
- Mezitím připravíme krém – máslo smícháme s medem, vanilkovým aroma a rozdělíme ho do misek na dva větší a jeden menší díl. Dva větší obarvíme pomocí růžových mletých prášků, nejmenší díl krému obarvíme na zeleno. Krém dáme na cca 20 minut do lednice, aby se nám s ním lépe pracovalo.
- Pomocí cukrářského sáčku s trubičkou na květy a lístky (koupila jsem v Tchibu) naneseme kréme na vychladlé muffiny a dáme je vychladit do ledničky. Dobrou chuť!
1 komentář
Very interesting details you have noted, thanks for posting.Blog range