Krásný den vám moc přeju přátelé, dnes se slaným receptem s lososem. Lososa máme všichni doma moc rádi a snažím se ho občas do jídelníčku zařadit. Recept na jednu buddhovu misku už tady na blogu mám a byla s bulgurem, tentokrát jsem zvolila variantu s quinoou, máte rádi quinou? Losos se s medem velmi dobře doplní a myslím si, že jako celek je to opravdu výborný oběd nebo lehká večeře. Doufám, že se vám recept bude hodit a mějte se krásně.
Hello everyone, today with Buddha bowl recipe with salmon. All members of our family loves salmon so I cook salmon from time to time. I have already added another recipe of buddha bowl on my blog and it was with bulgur, today it´s a recipe with quinoa. Do you like quinoa? Salmon goes very well togethter with honey and also other ingredients, so it´s a delicious lunch or light dinner and I hope you´ll enjoy the recipe!
Buddhova miska s medovým lososem
Vytisknout receptIngredience
- 1/2 hrnku quinoy/ 1/2 cup of quinoa
- 80g cizrny v plechovce/ 80g of chickpeas from tin
- 3 lžíce smetany ke šlehání/ 3 tbsp of double cream
- 2 lžičky kurkumy nebo kari/ 2 tsp of ground kari or turmeric
- hlávkové zelí dle chuti / cabbage of your choice
- 200g filet z lososa/ 200g fresh filets of salmon
- 1-2 lžičky tekutého medu/1-2 tsp of runny honey
- granátové jablko/ 1 pomegranate
- hrst čerstvého špenátu nebo jiného oblíbeného salátu/ 1 full hand of fresh baby spinach
- jogurt dle chuti / 2-4 tbsp of white yogurt
- sůl, pepř, provensálské koření, citronová šťáva/ salt, pepper, french herbs and lemon juice
- ghí nebo slunečnicový olej na osmažení / ghee or sunflower oil
- 1 lžice másla/ 1 tbsp of butter
Postup
- Quinou propereme v teplé vodě aby nám nezhořkla, dále postupujeme dle návodu k přípravě na obalu. Quinoa se většinou vaří cca 20 minut. Mezitím si připravíme ostatní části naší misky. Nakrájíme si zelí, vyjmeme semínka z granátového jablka./ Wash carefully your quinoa and see the instruction on the package for the preparation. Average time of cooking is 20 minutes. Meanwhile you can cut your cabbage and prepare the pomegranate.
- Na menší pánvi osmahneme na mírném ohni nasucho cizrnu a po pár minutách přidáme cca 3 lžíce smetany a kurkumu, důkladně promícháme. / Transfer all the chickpeas into a small saucepan, let them shimmer on a medium heat and add all the double cream and turmeric or kari, stir carefully.
- V jiné pánvi připravíme lososa, lososa osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením. Na ghí nebo slunečnicovém oleji ho osmahneme na pánvi nejprve stranu bez kůže, potom s kůží, zakápneme citrónem a sejmeme z plamene, zakapeme medem. / In another saucepan heat your ghí or sunflower oil on a high heat. Take your salmon fillet and add some salt and pepper on it. Now transfer the salmon into the saucepan, make the side with skin first, than the side without skin, add french herbs.
- Quinou scedíme je-li to třeba a promícháme s lžící másla a přendáme do misky, nyní začneme přidávat další části naší misky, tedy listy špenátu, zelí, cizrnu, granátové jablko a nakonec lososa./ When your quinoa is ready, you can add all the butter and also salt or pepper if needed. Now put your quinoa into the bowl, you can add also all the other ingredients, and the salmon at the end.
- Chceme-li přidáme také jogurt, ihned podáváme. Dobrou chuť! /You can add also yogurt and serve, enjoy!
1 komentář
I like this website very much, Its a really nice situation to read and find info.Leadership