Milujeme maliny! S klidem můžu říct, že je to naše nejoblíbenější ovoce ze zahrady! Je-li to možné dávám je všude, kde to jen jde, i když letos trochu trpí suchem a neplodí tolik jako jiné roky. Do této lehounké rolády se skvěle hodí! Roláda je svěží, krásně letní a voňavá, ideální dezert pro hosty, na oslavu, nebo grilovačku.
Bezlepková malinová roláda
Vytisknout receptIngredience
- 5 vajec (bílky a žloutky zvlášť)
- 50g třtinového cukru moučka
- 2 lžíce holandského kakaa
- špetka soli
- pár kapek vanilkového aroma
- 2 lžíce bramborového škrobu
- Na krém:
- 1 kelímek smetany ke šlehání 40%
- 1 kelímek Skyru
- 250g malin
- 4-6 lžic medu nebo dle chuti více
- Tekutý med k podávání
Postup
- Troubu předehřejeme na 180 st.
- Oddělíme si bílky od žloutků a z bílků se špetkou soli vyšleháme velmi tuhý sníh. V jiné misce si smícháme cukr, holandské kakao, škrob a pár kapek aroma.
- Sypkou směs opatrně zapracujeme do vyšlehaného sněhu, pouze lehce a pomalu promícháváme, nešleháme!
- Plech vymažeme trochu olejem a vyložíme pečicím papírem, na něj rozetřeme těsto a dáme péct na 10 minut do trouby.
- Ještě teplou roládu přendáme na utěrku a zabalíme, necháme stranou.
- Připravíme si krém, smetanu vyšleháme el. šlehačem a smícháme metlou se skyrem, osladíme medem a přimícháme část malin – cca 200g.
- Krém naneseme na rozbalenou roládu, zabalíme a naneseme ho také zvenku. Ozdobíme malinami a dáme chladit min na 4 hodiny do lednice.
- Podáváme s malinami a pokapané medem. Dobrou chuť!