Krásné pondělí! Dnes pro vás mám jeden skvělý a rychlý recept, opět se jedná o bruschettu, ale tentokrát s rajčátky a bazalkou. Bylinky jsou ještě na zahradě v dobré kondici, tak je ještě rychle využijme! Bruschetta je ideální jako svačinka, lehká večeře, na párty, ale také jako hlavní chod. A kdo by nemiloval kombinaci rajčat s bazalkou, ta je prostě bezvadná, příjemnou nevšední změnou je tady kombinace bagetky s medem, kdy dodáme trochu nasládlou chuť.
Ingredience
- 250-300g cherry rajčátek
- 8 plátku chleba nebo bagetky
- sůl, pepř
- hrst čerstvé bazalky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička medu
- olej nebo ghí na osmahnutí pečiva
- olivový olej na osmahnutí rajčat
Postup
- Připravíme si rajčátka, nakrájíme je na poloviny nebo čtvrtky, záleží jak jsou veliká a ještě si oloupeme česnek a na plátky nakrájíme bagetku nebo chleba.
- Na oleji nebo ghí osmahneme z obou stran pečivo, na závěr přidáme do pánvičky med.
- V jiné pánvičce na olivovém oleji opečeme rajčátka, přidáme natrhané lísky bazalky a prolisovaný česnek, kdo nemá česnek rád, vynechá ho. Osolíme opepříme.
- Rajčátka navrstvíme na chleby a dle chutí ještě osolíme, opepříme, přidáme čerstvé lístky bazalky. Dobrou chuť!