Velikonoce se už rychle blíží a tak pro Vás mám jeden rychlý recept na křupavé sušenky. Se skořicí a medem jsou opravdu výborné, ale můžete je klidně jíst i ve slaném provedení. Jak to máte vy, zkoušíte pokaždé na Velikonoce jiný recept, nebo jste věrní stejným receptům? Já většinou zkouším stále nové a nové. Ale mám i oblíbenou stále stejnou nádivku, beránka nepeču 😀 no a celkově většinou na Velikonoce nestíhám…
Velikonoční sušenky
Vytisknout receptIngredience
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
- 80g másla (studeného)
- 1/2 lžičky soli
- ledová voda dle potřeby
- skořice k podávání
- tekutý med k podávání
- ghí nebo rostlinný olej na osmažení
Postup
- V míse důkladně promícháme obě mouky a sůl, přidáme na kousky nakrájené máslo, prsty vytvoříme drobenku. Postupně přidávám po lžících vodu dokud se nevytvoří hladké a kompaktní těsto. Ručně ho zpracováváme ještě dalších 5-10 minut.
- Z těsta vyválíme placku tenkou asi 3 mm a vykrajujeme požadované tvary sušenek. Na pánvičce nahřejeme ghí nebo olej a sušenky opékáme z obou stran dozlatova.
- Před podáváním sušenky posypeme skořicí a zakapeme medem. Dobrou chuť!