Krásné pondělí! Dnešní recept je můj první nepečený raw dezert, který jsem zkoušela a je super! Ráda zkouším nové chutě a kombinace, ale i způsoby přípravy a je to příjemná změna. Raw stravování má jako základ živou rostlinnou složku, která nesmí projít tepelnou úpravou nad 45 stupňů. Anglický název však může být trochu zavádějící, protože se rozhodně nejedná pouze o „syrovou“ stravu jak by se mohlo zdát. Tento směr veganského vitariánství je omezen na živé potraviny rostlinného původu, nezahrnuje vejce, maso ani mléčné výrobky. Zařadit občas raw stravu do jídelníčku tedy určitě neuškodí. A vy, máte rádi raw stravu?
Raw borůvkové mini cheesecaky
Vytisknout receptIngredience
- Na korpus:
- 70g medjool datlí
- 70g kešu oříšků
- 70g jemných ovesných vloček
- špetka soli
- 1 lžíce kokosového oleje
- Na krém:
- 120g kešu oříšků
- 1 a půl lžíce medu
- 2 lžíce kokosového oleje
- hrst mražených borůvek
- 1 lžíce prášku z mleté pitahayai
- min. 50 ml vody
- Na ozdobu:
- 20g tmavé čokolády 70% kakaa nebo raw čokolády 70% kakaa
- lžička kokosového oleje
- mražené nebo čerstvé borůvky
Postup
- Ve výkonném mixéru/blenderu spolu rozmixujeme všechny ingredience na korpus a rukou je potom natlačíme do malých formiček, použila jsem 4 ks formiček o průměru cca 7 cm. Dáme je na cca 60 minut do mrazáku a potom je opatrně odlepíme od formičky ale ponecháme je v ní, můžeme je dát zpět do mrazáku, nebo i do lednice.
- Připravíme si krém, v blenderu spolu důkladně rozmixujeme všechny ingredience na krém a dle potřeby případně přidáme ještě vodu, zkrátka dokud nejsme s konzistencí spokojeni, aby byla tak akorát.
- Nad vodní lázní si rozpustíme čokoládu, dle potřeby přidáme kokosový olej, aby byla trochu tekutější.
- Náplň naneseme na každý korpus a nakonec ozdobíme rozpuštěnou čokoládou a borůvkami. Dáme alespoň na 4 hodiny do lednice. Podáváme vychlazené. Dobrou chuť!