Krásný pátek, dnes přicházím opět s novým receptem, který mám moc ráda. Crumble je pro nás doma taková letní klasika, je skvělý teplý i studený a co teprve se zmrzlinou! Ovoněný levandulí je opravdu báječný a kdo jí nemá rád, jen jí v receptu vynechá. Je na něm taky skvělé to, že není přeslazený a můžete si ho vzít s sebou třeba i na piknik!
Ovocný crumble s levandulí
Vytisknout receptIngredience
- 400g ovoce - já jsem použila černý rybíz a broskve, ale můžete použít také lesní směs nebo jiné oblíbené měkké ovoce
- 6 lžic medu nebo dle chuti více pokud se jedná o kyselejší ovoce
- hrst levandulových kvítků
- pár kapek vanilkového aroma
- máslo na vymazání formy
- 150g ovesných vloček
- 100g mandlové mouky nebo mletých mandlí
- 80g třtinového cukru
- špetka soli
- 100g másla
Postup
- Troubu si předehřejeme na 170 st a formu o průměru 24 cm vymažeme máslem.
- V misce promícháme omyté ovoce s medem, vanilkovým aroma a kvítky levandule.
- Připravíme si drobenku, smícháme ovesné vločky, špetku soli, cukr a mandlovou mouku. Přidáme na kousky nakrájené máslo a vše prsty spojíme do drobenky.
- Do vymazané formy přesypeme ovoce a na něj drobenku, zakryjeme alobalem.
- Pečeme cca 40 minut a potom ještě 10 minut bez alobalu, aby byla drobenka zlatavá. Dobrou chuť!
1 komentář
I was looking through some of your blog posts on this internet site and I
believe this site is really instructive! Keep on posting.Blog money