Dnes mám pro vás slibovaný recept na bezlepkové brownies s levandulovým cukrem, které dodá tomuto dezertu to něco navíc, novou zajímavou chuť levandule! Brownies je krásně vláčné až se rozplývá na jazyku a vyniká u něj intenzivní čokoládová chuť, s pekany si báječně rozumí a skvěle se doplní, tak i přes jejich vyšší cenu vám opravdu doporučuji je použít. Mějte se krásně a budu ráda, když mi dáte vědět, jestli vás recept zaujal.
Bezlepkové brownies
Vytisknout receptIngredience
- 200g hořké čokolády (70% a více kakaa nebo čokolády na vaření)
- 100g přírodního cukru
- 6 lžic tekutého medu
- 50g levandulového cukru - recept zde na blogu
- 200g másla
- 5 vajec
- špetka soli
- 2 lžíce mletých nesolených pistácií nebo mandlí
- 100g ořechů pekanů pokrájených
- pár kapek vanilkového aroma
Postup
1.Troubu předehřejeme na 170 st. V misce nad vodní párou necháme na mírném ohni rozpustit nalámanou čokoládu, na kousky pokrájené máslo, med a oba cukry, můžeme klidně přidat i pár čerstvých levandulových kvítků navíc.
2.Když je směs hezky spojená a hladká, sejmeme ji z ohně a do ještě teplé čokoládové směsi přidáme vejce, špetku soli a metlou důkladně promícháme, dále přidáme mleté pistácie nebo mandle, vanilkové aroma a pokrájené ořechy, opět promícháme.
3. Zapékací mísu o rozměru cca 30x15cm vymažeme máslem.
4. Těsto nalijeme do mísy a dáme péct na 30 minut do trouby.
5. Brownies chutná skvěle při pokojové teplotě ale také vychlazené z lednice. Dobrou chuť!