Krásný pátek! Je na světě někdo, kdo nemiluje horkou čokoládu? Její krásnou vůni? Myslím, že to snad ani nejde. Domácí čokoláda je zkrátka skvělá, a když jí připravíte dětem se srdcem na dlani, budou mít zaručeně radost! Vždycky jsem si myslela, že je zvláštní dávat do horké čokolády gumové bonbóny, ale nakonec mi to i docela opravdu chutná! Máte rádi horkou čokoládu s marshmallow, zkoušeli jste?
Hot chocolate is just the best autumn/winter drink, right? Is there anyone who doesn´t love hot chocolate? I mean the lovely scent and everything about it? Hot choc prepared with love is soo delicious and I really love it also with whipped cream and marshmallows, do you love it too?
Horká čokoláda
Vytisknout receptIngredience
- 80g hořké čokolády 70 % kakaa (plus trochu na posypání)/ 80g of dark chocolate 70% cocoa ( plus a little bit for sprinkle)
- 500ml čokoládového mandlového nebo čokoládového kokosového mléka/ 500ml chocolate almond or chocolate coconut mylk
- cca 1 lžička medu nebo dle chuti více/ cca 1 tsp of runny honey or more if needed
- 1/2 lžičky skořice/ 1/2 tsp of ground cinnamon
- 1 kelímek smetany ke šlehání 40% / 1 cup double cream 40%
- mini marshmallow na posypání/ mini marshmallows for serving
Postup
- V rendlíku nad vodní lázní si ve větší misce rozpustíme čokoládu (trochu pokrájené čokolády si ponecháme stranou na ozdobu), když je zcela rozpuštěná přidáme postupně mléko, dále prohříváme a mícháme, přidáme skořici a med, čokoláda by se nám však neměla vařit, jen prohřívat. Pokud chcete mít hrníčky ozdobené tekoucí čokoládou jako já odeberte si již na začátku trochu rozpuštěné čokolády na talířek a hrníčky do ní namočte a otočte, pokud to bude potřeba nařeďte jí trochu kokosovým olejem./ Place all the chocolate into a medium size bowl and place it on a saucepan filled with a little bit of water, heat it on a medium heat. When the chocolate is melted, add your mylk, heating and stiring continuosly, but don´t boil your chocolate, just heat it. Add runny honey and ground cinnamon, stir well. If you want to decorate your mugs with melted chocolate as I did, you have to set aside some melted chocolate at the beginning of your preparation and place it on a plate, add some coconut oil if needed and dip your mugs into the chocolate than turn them round.
- Nyní si ušleháme elektrickým šlehačem šlehačku. Nyní můžeme servírovat, horkou čokoládu nalijeme do hrníčků a ozdobíme ušlehanou smetanou, posypeme nakrájenou čokoládou (nebo i skořicí chceme-li) a posypeme marsmallow, ihned podáváme. Dobrou chuť!/ Now you can whip your whipped cream, so place all the double cream into a bowl and use an electric whipper to get your perfect whipped cream. Your chocholate is almost ready, transfer carefully your chocolate into the mugs and add whipped cream, marshmallows, sprinkle with chocolate. Enjoy!
2 komentáře
hey there and thank you for your info – I’ve definitely picked up something new from right here.
I did however expertise a few technical issues using
this site, as I experienced to reload the website many
times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK?
Not that I’m complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your high quality score if
advertising and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective intriguing content.
Ensure that you update this again very soon..
Escape roomy lista
My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP.
I have always disliked the idea because of the expenses. But
he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a number
of websites for about a year and am anxious about switching to another platform.
I have heard good things about blogengine.net.
Is there a way I can import all my wordpress content into it?
Any help would be greatly appreciated!