Krásný den, mám pro vás další sladký medový recept, tentokrát je to jablečný perník, na zahradě nám totiž dozrála už všechna jablka a jsou krásně voňavá. Perník je díky nim pěkně vláčný a moc dobrý. Zkusila jsem ho posypat jedlými květy a je to bomba! Znáte jedlé květy, zkoušeli jste?
Wish you a lovely day! I am here with new honey recipe and it´s a apple gingerbread. Made from apples from our garden, because they are so great! Thanks to them gingerbread is soft and just delicious. I used also dryed edible flowers for decoration/serving and it´s a bomb! Do you know edible flowers, have you ever tasted them?
Jablečný perník s medem
Vytisknout receptIngredience
- 400g polohrubé mouky/ 400g of semi-coarse flour
- 2 vejce/2 eggs
- 1 kypřicí prášek do perníku s vinným kamenem/ 1 gingerbread baking powder
- 1 lžička mletého hřebíčku / 1 tsp of ground cloves
- 2-3 lžíce holandského kakaa / 2-3 tbsp of cocoa powder
- půl hrnku tekutého medu / 1/2 cup of runny honey
- 250ml slunečnicového oleje/ 250ml sunflower oil
- 250ml kokosového nebo mandlového mléka / 250ml coconut or almond mylk
- 3 středně veliká jablka (nastrouhaná) / 3 medium size apples
- Na ozdobu:
- 20g čokolády 70% / 20g of 70% chocolate
- 1 lžička kokosového oleje/ 1 tsp of coconut oil
- cukrářské zdobení /baking sprinkles
- jedlé květy / edible flower petals
Postup
- V míse smícháme mouku, kypřicí prášek do perníku, mletý hřebíček a kakao. V jiné míse smícháme vejce, olej, rostlinné mléko a tekutý med. / In a large bowl mix together the flour, baking powder, ground cloves and cocoa powder. In another lagre bowl mix together the eggs, oil, vegetal mylk and runny honey.
- Troubu předehřejeme na 180 st./ Preheat the oven to 180 degrees.
- Jablka oloupeme a nastouháme. Vaječnou směs smícháme s moučnou směsí a na závěr přidáme jablka. Důkladně promícháme./ Peel of the apples and grate them. Now mix together the flower mixture and eggie mixture and add grated apples at the end.
- Plech 30x30cm vyložíme pečicím papírem a směs na něj naneseme, lehce rozprostřeme dle potřeby. / Put the baking sheet on a baking tray and transfer the gingerbread dough on it.
- Dáme péct na 30 minut do trouby, průběžně kontrolujeme. / Put it into the oven for 30 minutes, check reguraly.
- Nad vodní lázní rozpustíme čokoládu, promícháme s kokosovým olejem a vychladlý perník s ní ozdobíme, posypeme zdobením a jedlými květy a můžeme podávat. Dobrou chuť!/ Let melt all the cocholate and coconut oil and decorate the gingerbead with it, add also some baking sprinkles and edible flower petals. Enjoy!