Dnes mám pro vás něco nového! Čirok je potravina, kterou jsem ještě nikdy neochutnala a musím říct, že mi velice zachutnal! Čirok je obilovina, která je přirozeně bezlepková a kaše z něj je opravdu velmi chutná. Tento recept vznikl v rámci mojí spolupráce se značkou Nominal. Nominal je česká firma, která se zabývá produkcí zejména bezlepkových výrobků, ale mají v portfóliu třeba také oleje a další produkty, jukněte k nim na stránky. Já mám z této spolupráce velikou radost, protože jsem značku Nominal již v minulosti vyzkoušela a byla jsem s výrobky velice spokojená. V rámci spolupráce jsem si pro vás také připravila na Instagramu soutěž, tak se těším, že se zapojíte! Vyzkoušeli jste už některé výrobky od Nominalu?
Čiroková kaše
Vytisknout receptIngredience
- 600ml kokosového mléka
- 1 hrnek směsi na přípravu čirokové kaše Nomina od Nominalu
- 2 lžíce tekutého medu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mleté vanilky bourbon nebo semínka z 1/2 vanilkového lusku
- ovoce - čerstvé, mrazem sušené, mražené, semínka, drobné sladkosti k podávání ( použila jsem karamelovou pomazánku a čoko bonbóny s arašídovou náplní)
Postup
- V kastůlku při vyšší teplotě prohřejeme kokosové mléko, ale pozor nevaříme, jakmile máme pocit, že by se směs už za chvíli mohla začít vařit přisypeme směs z čiroku a důkladně promícháme metlou. Snížíme teplotu a stále mícháme do zhoustnutí.
- Odstavíme z plotny a přimícháme med. Kaši rozlijeme do misek a ozdobíme dle chuti ovocem, semínky a sladkostí. Ihned podáváme. Dobrou chuť!