Krásný den, dnes mám pro vás recept na tuto báječnou misku, je to něco jako smoothie miska, ale ve slaném podání, opět se jedná o směs toho co máme rádi (ovšem bez rozmixování :D), co nám chutná a je to zdravé! Já mám tyhle mozaikové misky z různých surovin opravdu moc ráda, jsou krásně barevné! Připravujete si je také doma? A moc vám taky můžu doporučit koupi spiralizéru, který vám vytvoří krásné zeleninové nudličky/špagety, které jsou vynikající z cukety, batátů i dýně!
Buddhova miska
Vytisknout receptIngredience
- 1 hrnek bulguru
- 2 mrkve
- 1 středně veliká cuketa
- 1 batát
- 1 malá plechovka cizrny
- dle chuti čerstvá zelenina, oříšky, sezam
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce smetany
- sůl, čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce másla
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička tekutého medu
- pár kapek citronové šťávy
- 4 lžíce vody
- dle chuti chilli
Postup
- Dle návodu k přípravě uvaříme bulgur. Jakmile je hotový promícháme ho s kouskem másla a pepřem.
- Pomocí spiralizéru vytvoříme z cukety, batátu a mrkve nudličky – pokud spiralizér nemáte pokrájejte je na velmi tenké plátky.
- Na olivovém oleji postupně opečeme dozlatova cuketu a batát.
- Na mírném ohni osmahneme cizrnu a přidáme kurkumu, sůl, pepř a smetanu, důkladně promícháme.
- Nyní si vše naaranžujeme do misky, na bulgur navrstvíme opečenou cuketu a batát, přidáme čerstvou mrkev a jinou oblíbenou zeleninu, přidáme cizrnu a vše posypeme oříšky a sezamem, ihned podáváme.
- Připravíme si medovou zálivku – smícháme vodu, citr. šťávu a med a dle chuti přidáme čerstvé nebo sušené chilli. Zálivkou naši misku zalijeme. Dobrou chuť!
- Počet porcí záleží na tom jestli budete jídlo podávat jako předkrm – vystačí pro 4 osoby, pokud jako hlavní jídlo jsou to 2 porce.