Chlebíček je bezvadná snídaně nebo svačinka, na které si pochutnáte a skvěle zasytí! Pokud máte rádi exotičtější kombinace, potěší Vás právě tato s mučenkou, ale použít můžete jakékoliv oblíbené ovoce!
Ovesný citronový chlebíček s mučenkou
Vytisknout receptIngredience
- 150 g másla, změklého
- 50 g moučkového třtinového cukru
- 2 lžíce medu
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 lžičky strouhané citronové kůry (z chem. neošetřeného citronu)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 150 g bílého jogurtu
- 3 vejce
- 100 g celozrnné ovesné mouky
- 120 g hladké špaldové mouky
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- půl lžičky jedlé sody
- Na polevu:
- 1,5 lžíce citronové šťávy
- moučkový cukr dle potřeby
- plátky citronu
- černý sezam
Postup
- Je ideální, když mají všechny suroviny pokojovou teplotu. Máslo promícháme s oběma cukry, kůrou, šťávou a vejci. Přidáme jogurt, med, prosáté mouky s kypřicím práškem a sodou, důkladně promícháme. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme do ní veškeré těsto.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů asi 40 minut, vyzkoušíme špejlí, zda je propečený. Po upečení ho necháme mírně zchladnout ve formě a vyklopíme na mřížku, na které ho necháme zcela vychladnout.
- Mezitím připravíme citronovou cukrovou polevu. V misce smícháme citronovou šťávu s cukrem a dle potřeby přidáváme další cukr do vzniku požadované konzistence. Poté polevou přestříkáme povrch chlebíčku. Povrch dozdobíme mučenkou, citrony a sezamem. Dobrou chuť!
1 komentář
Very interesting subject, regards for posting.Money from blog