Receptů na rychlé večeře není nikdy dost, že? Kuskus jsme si doma poslední dobou dost oblíbili a tak doufám, že by mohl inspirovat i Vás. Kombinacím se meze nekladou..tady je řekla bych spíše taková netradiční kombinace nasládlé a slané chuti, ale kuskus díky své celkem neutrální chuti dobře ladí s velikým množstvím potravin. A navíc si ho můžete také zabalit např. do práce s sebou. Jak máte nejraději kuskus vy?
Kuskus s medovým hráškem
Vytisknout receptIngredience
- 250 g celozrnného kuskusu
- min. 3 lžíce ghí
- máslo
- vypeckované černé olivy kalamata
- velkoplodé kapary
- 100 g hrášku (mraženého nebo čerstvého)
- 1 lžička medu
- 50-100 g cherry rajčátek
- olivový olej
- sůl (použila jsem růžovou sůl s ibiškem)
- čerstvě mletý pepř
- citronová šťáva
- černý sezam
- hladkolistá petrželka
Postup
- Podle návodu na obalu uvaříme kuskus. Hotový kuskus načechráme vidličkou a promícháme s trochou másla, dle chuti přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. Hrášek prohřejeme na nahřátém ghí, osolíme, opepříme, sundáme z plotny a přidáme med s nasekanou petrželkou.
- Na olivovém oleji opečeme pár minut cherry rajčátka, klidně i se stonkem.
- Kuskus servírujeme spolu s hráškem, přidáme dle chuti olivy, kapary a rajčátka. Posypeme sezamem a můžeme podávat.