A máme tady prááázdniny. Léto miluju, ale ještě víc miluju ovoce, které v létě sklízíme na zahradě. U cupcakes jsem zkusila použít celozrnnou špaldovou mouku a chuť je trochu jiná, než kterou asi běžné známe…zase je to ale změna 🙂 chcete-li můžete použít také hladkou špaldovou nebo klasickou mouku. Kombinace sladkých jahod ve všech částech cupcaku je ale moooc dobrá! Doufám, že máte krásné léto a budu se těšit, že recept vyzkoušíte.
Jahodové cupcakes
Vytisknout receptIngredience
- Na muffiny/korpusy: 80 ml slunečnicového oleje
- 2 vejce
- 100 g třtinového moučkového cukru
- kůra a šťáva z poloviny citronu
- 250 g špaldové mouky (použila jsem celozrnnou)
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva s vinným kamenem
- 180 ml kefírového mléka
- 200 g jahod, na kousky
- Na krém:
- 250 g mascarpone
- 1 kelímek 40 % smetany ke šlehání
- dle chuti med (dávám asi 5 lžic) - kdo nechce nebo nemůže, použije 50 g moučkového cukru
- 100 g jahod, rozmixovaných na pyré
- jahody na dozdobení (6 ks)
Postup
- V míse vyšleháme olej, cukr, kůru a šťávu na lesklou pěnu, mícháme metlou asi 5 minut. Přimícháme prosátou mouku s kypřicím práškem, kefír a celé jahody.
- Formu na muffiny vyložíme košíčky a naplníme připraveným těstem, lépe se nám bude pracovat s nádobou s nálevkou.
- Muffiny pečeme při 190 stupních asi 20 minut, poté je necháme vychladnout na mřížce.
- Připravíme krém, smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku, poté prošleháme s mascarpone, medem (cukrem) a jahodovým pyré. Pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou nastříkáme krém na muffiny.
- Povrch dozdobíme rozpůlenými jahodami a necháme vychladit v chladničce alespoň 2 hodiny. Dobrou chuť!
1 komentář
I like this web blog very much, Its a very nice
position to read and incur information.Money from blog